o nama

Dobrodošli na stranicu rasadnika Florand!

O rasadniku

Rasadnik Florand je porodični biznis. Osnivači su Florian i Andrea Varga. Rasadnik je specijalizovan isključivo za proizvodnju i prodaju sadnica Paulovnije u zemlji i u inostranstvu.

Rasadnik  Florand se nalazi u Hajdukovo, 13 km-a od Subotice, na severnom delu Srbije u Vojvodini. Lako je pristupačno pošto se nalazi odmah pored autoputa – izlazak Subotica Sever.

Osnovni principi poslovanja rasadnika Florand su  kvalitetni sadni materijali, izuzetno pristupačne cene, korektnost prema kupcima i poslovnim partnerima, stručni savet za uspešan uzgoj.

Proizvodnja

Za razmnožavanje sadnica Paulovnije koristimo najmoderniju metodu biotehnologije koja se zove „in vitro“ razmnožavanje. Za ovaj postupak koriste se kulture biljnih ćelija i tkiva.  Važno je da znate da samo na ovaj način može da se dobije sterilni, bezvirusni i sortno čist sadni materijal.

Nakon razmnožavanja, pripremljene sadnice izlaze iz laboratorije. Zatim sledi faza aklimatizacije, tj. prilagođavanje vanjskim uslovima. Sadnice dalje negujemo pa pripremamo za prolećnu prodaju. Veličina plastenika gde obavljamo pripremu je 2.000m².

U našoj ponudi su uključeni i jednogodišnje sadnice za jesenju sadnju. Ove sadnice su sađeni na otvorenom polju.

Prodaja

Naš rasadnik je na početku svoje sadnice prodavao isključivo samo na srpskom tržištu. Vremenom smo u regionu, ali se može reći da i na domaćem tržištu, zauzeli vodeći položaj u pogledu prodaja sadnica Paulovnije u kvantitavnom i kvalitativnom smislu.

 Kasnije smo svoj pogled okrenuli i prema zemje Evropske unije, pa sad već najveći deo naše proizvodnje izvozimo u EU.

Sigurnost i kvaliteta

Zahvaljujući najmodernijoj metodi razmnožavanja i profesionalnog negovanja, naše sadnice su zdrave, bezvirusne i bez štetočina. To potvrđuje i Uverenje o zdravstvenom stanju koju izdaje nadležni fitosanitarni inspektor iz Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu – Novi Sad.

Stručni tim:

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije u vezi najbolje promocije Vašeg plantaža na našim događajima.

 

Florian Varga

inženjer hortikulture, osnivač, rukovodilac

Glavni profil mi je organizacija i kontrola razmnožavanja i rukovođenje rasadnikom Florand, stručno savetovanje i  marketing.

 

 


 

Andrea Varga

agro menadžer, ekonomist

Ja sam odgovorna za prodaju i za administraciju. Organicija Exporta.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

ULAGANJA SA PROFITOM

Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons.
facebook like